Melk, goed voor elk?

Wij leven zuivelvrij.  Ja je leest het goed: geen zuivel = geen melk en kaas. Ook niet voor mijn kinderen. Wacht even voordat je me voor gek verklaart en lees even verder. 😉

We zijn eigenlijk pas sinds kort zuivelvrij (al eten we af en toe nog wel voor het lekkere een geitenkaasje). Mijn man en ik hebben vanaf kleins af aan altijd melk gedronken. Veel melk gedronken. ‘Melk is de witte motor‘. ‘Melk is goed voor elk‘, Wie heeft er geen schoolmelk gedronken… wie is er niet mee groot geworden. Maar melk is niet goed voor elk. Wil je een glaasje melk drinken omdat je het lekker vindt of genieten van een heerlijke cappuccino met melk, moet je het vooral doen. Maar drink geen melk met de gedachte dat het gezond is of dat we het nodig hebben. Gelukkig wordt steeds meer bekend wat de gevolgen zijn van ons overmatige zuivel consumptie. Onlangs verscheen er bij Tros Radar een item over melk. Om er meer over te weten te komen, bekijk het onderstaand filmpje.

eetjezelfmooislankgelukkig

Tags: , , , ,

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Dit moet veel meer en vaker in het nieuws komen net zoals suiker, gluten, en alle andere dingen die ons ziek maken. Fijn dat jullie hier iets over schrijven ga vooral zo door.
    Daarnaast is het misschien wat om eens op jullie site te vermelden dat als je hoge bloeddruk tabletten slikt, de klok erop gelijk kan zetten dat je na een paar jaar diabetes hebt, en dat je voor dat je het weet ook hart en vaat ziekte tabletten moet gaan slikken. Je ziet het zoveel om je heen.
    De farma-industrie is een moordende industrie die de mensheid alleen maar ziek maakt.