Wij doen het lekker zo

Ik ben me ervan bewust dat ons levensstijl niet de meest gangbare is:

  • We eten zo veel mogelijk biologisch zonder kunstmatige toevoegingen, geraffineerde suikers en zuivel.
  • Ik ben geen werkende mama. Ik heb besloten thuis te blijven en het daarom te doen met minder.
  • We voeden onze kinderen zo veel mogelijk ‘gifvrij‘ op met een knipoog naar het natuurlijk ouderschap.
Wij voelen ons hier prettig bij

Dit zeggende betekent niet dat al het andere per definitie ‘fout’ is, maar wij doen het gewoon lekker zo omdat we ons hier het meest prettig bij voelen. Wij zijn uiteraard niet perfect, en ook hier gaan weleens dingen niet helemaal van een leien dakje. Vaak is het ook zoeken hoe we het bovenstaande zo goed mogelijk in ons leven kunnen toepassen. Maar we zijn ook maar mens, en soms zet ik mijn dochter ook weleens te vaak voor de tv of benijd ik de werkende mama’s dat ze een paar dagen buitenshuis met iets anders bezig kunnen zijn.

Negatieve reacties

Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over onze gemaakte keuzes. Wat minder tevreden ben ik soms over de reacties die we krijgen uit onze omgeving. Ook vind ik het soms vermoeiend om veel te moeten toelichten en zou ik gewoon willen zeggen: “Nou wij doen het gewoon lekker zo en daarmee uit.” Het is dan ook een heel leerproces om negatieve reacties niet persoonlijk op te vatten en te besluiten er niets van aan te trekken. Misschien dat het het me hopelijk ooit op een dag zal lukken 🙂 Overigens krijgen we ook veel steun uit onze omgeving, dat moet natuurlijk ook gezegd worden!
Tags: , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens