The Dutch Weed Burger: recensie

The Dutch Weed Burger is een nieuwe hit in de foodies wereld: het is een duurzaam broodje zonder vlees of vis en rijk aan plantaardige eiwitten. Een 100% plant powered burger van zeewier tussen een algenbolletje, geserveerd met een umami-wakamesalsa en vegan mayonaise.

De burger is ontwikkeld door Lisette Kreischer (eigenaar vanVeggie in Pumps, schrijfster van verschillende kookboeken en trendsetter op het gebied van groen en bewust leven) en Mark Kulsdom (Cultuurhistoricus, film-maker en video-journalist).

Wat moeten we met deze burger?

De wereldbevolking groeit, de vraag naar eiwitten groeit mee en een snel alternatief hiervoor zou niet gek zijn. Wetenschappers van de universiteit van Wageningen hebben zeewier en algen ontdekt als nieuwe superfoods die het toekomstige voedselschaarste te lijf kunnen gaan. Voor de productie hiervan is geen zoet water of extra landbouwgrond nodig, want het groeit ontzettend snel in zee. Door deze vervanger te promoten en meer te gaan gebruiken, werken we mee in een duurzame richting om milieuproblemen en voedselproblemen aan te pakken. De overstap naar deze proteïne als nieuwe bron, zou een gigantische ontlasting kunnen zijn voor de aarde. Naast de volwaardige eiwitten die ons lichaam zo hard nodig heeft, zitten zeewier en algen bomvol vitamines en mineralen en omega 3.

Genoeg reden om deze burger een kans te geven

Smaakt zo’n broodje zeewier wel een beetje en kan zo’n burger zich meten aan de vertrouwde hamburger vol sappig vlees en smaak? Toen de promotie voor deze burger in Rotterdam was, afgelopen zaterdag bij de opening van Heavenly Cupcakes, maakten wij meteen tijd vrij om te proeven! De winkel zat al goed vol met andere nieuwsgierigen. Er hing een gezellig warme sfeer en er werd tijdens het proeven ook flink getoast met een lekkere Prosecco. Wij sloten aan in de rij en bestelden drie burgers, onze dochter van drie was er ook bij en ook zij moest er aan geloven.

Onze dochter is dol op vlees en hamburgers, dus we waren benieuwd of ze er in zou trappen na onze belofte om ‘een burger’ als lunch te eten. Nou, ze was er stil van. Netjes zittend heeft ze bijna alles opgesmult. De zeewier burger was helemaal verdwenen, alleen op een -eng- blaadje sla en een stukje brood na heeft ze alles opgegeten. Ook wij zaten te genieten van dit warme sappige broodje. Het smaakte echt heel goed, dit is tot nu toe de beste vleesvervanger die we ooit hebben geproefd.

Eén nadeel. Die ik ook meteen persoonlijk aan Mark Kulsdom heb geuit. Het broodje was veel te klein! 🙂 Volgende keer willen we dus een grotere 🙂

Over een volgende keer gesproken, ze staan op vrijdag 14 december op de kerstmarkt bij de Groene Passage in Rotterdam. Wij zijn weer van de partij. Jij ook?

Helaas is de Dutch Weed Burger verder nog niet verkrijgbaar in Rotterdam. De burger is momenteel wel al verkrijgbaar bij Dap & Co in Scheveningen en Burgerz in Delft en Den Haag, bij Noorderlicht in Amsterdam en Natuurlijk bij Egmond aan Zee

Geschreven door Luc: mijn lieftalige man! 😉

Tags:

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens