Danone’s kwark met vers fruit

Je zou het bijna echt geloven: “Kwark met vers fruit erin”, wordt er gezegd en in beeld worden allemaal vrolijke en blije kinderen gebracht die op een boerderij het ‘gezonde product‘ eten**. Je zou bijna zeggen dat het verantwoord en gezond is. Maar is dat ook zo? Als ik echter op het etiket kijk van de kwark waar reclame voor gemaakt wordt, zie ik dat er maar 2,5 procent aardbei in zit. Dus vers fruit? Nee dus. Maar wat ik wel zie is de grote hoeveelheid suiker die erin verwerkt is: glucose-fructose siroop en daarboven op nog eens sacharose…

Google eens op glucose-fructose siroop en je komt al gauw tot de conclusie dat je dat liever niet wilt binnen krijgen. Ook wordt er geclaimd: ‘zonder kleurstoffen’. Maar er wordt toch echt een kleurstof in gestopt om het rood te maken, namelijk geconcentreerde rode bietensap. Gelukkig wel een kleurstof van natuurlijke afkomst, dat dan weer wel. Een ander ingrediënt: natuurlijke aroma’s. Natuurlijke aroma’s is mij te vaag en te onduidelijk. Dit kan echt van alles zijn, waarom wordt de aroma niet bij naam genoemd? Dus of het nou allemaal zo natuurlijk en vers is wat de reclame ons wilt doen laten geloven? Wat een onzin. Je betaald een hoop geld voor een product wat eigenlijk gebakken lucht is, met de goedkoopste ingrediënten.

Wil je je kind echt iets gezonds voorschotelen, dan hier de ultieme tip: Koop zelf naturel kwark en een doosje aardbeien 🙂

**Update: het product is niet meer op de markt. 🙂 

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens